Beautiful

Bestämde mig för att trotsa förkylningen och gav mig ut på en lugn powerwalk förut, vädret idag är helt fantastiskt så det var riktigt skönt. Blev så himla mycket piggare av att komma ut lite och så gick jag och handlade inför ikväll också då Moa och Olov ska komma över och äta tacos, äntligen säger jag bara, har vart sugen på tacos i över en månad men eftersom mormor inte gillar det har det inte blivit av att göra så nu jäklar. 

Marmor fynd

Jag och Rubella åkte ner till erikshjälpen på lunchen idag och där jag fyndade dessa fina. En liten söt mortel i marmor för 69 kronor, tänkte igår att jag skulle vilja ha en mortel så det var perfekt. Och så en liten kupa som också är i marmor, själva locket är i plast vilken var lite tråkigt men man kan säkert hitta ett nytt någon annanstans, den kostade iallafall 47 kronor, nu ska jag bara hitta något fint att ha i den :) 

Müslikakor

Gjorde müslikakor idag som blev jättegoda och de var superlätta att göra. Tänkte att jag ska ha med dem till skolan och äta som mellanmål. Här kommer receptet.
 
3 dl müsli (vilken som helst som man gillar, jag använder en utan frukt och russin i då jag inte gillar det i müsli)
2 dl kokosflingor
1 dl crunchy
2 dl hasselnötter
3 st äggvitor
200 gram mörk choklad (minst 70%)
 
Blanda alla ingredienser (utom chokladen) och tryck sedan ihop den till en fyrkantig massa på en plåt med bakplåtspapper. Gör kakan ungeför 25x35 cm så blir den bra i tjocklek, grädda den sen i mitten av ugnen på 175 grader i 15 minuter. Smält chokladen och häll över kakan när den kommer ut ur ungen. Låt sedan kakan stelna i kylen och skär sen upp rutor i valfri storlek. 
 
Superlätt och supergott, sedan kan man ju byta ut ingredienserna till vad man vill ha i. Nästa gång ska jag nog testa med naturella cashewnötter i också. Sen strödde jag lite havssalt över chokladen innan den stelnade med då jag tycker det är väldigt gott ihop med choklad. 
 
 

Wednesday

Lite bilder från min sista helg hemma hos mamma innan jag åkte upp hit till Kramfors igen, i måndags började vi med examensarbetet och har hunnit slå av min möbel vilket var jobbigt då den hade två lager tyg och är ganska så stor så det tog en stund + att jag har ont i handen idag och blåsor. Men är kul att vara igång nu iallafall :) Idag är jag dock hemma från skolan då jag är lite sjuk, skyller allt på moa som är sjuk men det gör ingenting för jag fick så himla fina presenter av henne från Indien :) 

Underbaraste helgen

Jag har haft världens finaste helg ihop med Lina som hon hade planerat så himla bra. Igår åt vi först brunch på ett jättemysigt ställe i Haga som var super och sedan gick vi och blev sminkade och tog bilder tillsammans. Vi fick en bild gratis och valde denna ovan som jag tycker är så himla fin. Är kul att ha en fin bild tillsammans då vi nästan bara har bilder där vi fjantar oss på. Efter vi tog bilderna checkade vi in på radisson hotell där Lina hade bokat ett rum och sen gick vi ner till hotellbaren och drack varsin drink. Efter att ha suttit i hotellbaren en stund gick vi upp och gjorde iordning oss och begav oss till vasastan där vi käkade och drack en massa cider och öl tillsmannas med Jennifer och några till i några timmar. Vi kom hem till hotellet vid klockan två och somnade med en gång nästan och imorse åt vi den godaste hotellfrukosten jag ätit. Så hade den bästa helgen på länge :) <3

Lagerhaus


New jacket

Köpte mig en ny fin jacka förra veckan från h&m, den var på rea och kostade 200 kronor :)  

RSS 2.0