Catching Fire

Moa och jag har precis vart på bio här i Kramfors och sett på den nya Hunger Games: Catching fire som var superbra precis som ettan. Den slutade dock med en cliffhanger så hoppas inte att det tar lika lång tid för trean att komma som det gjorde för denna. Både jag och Moa är team Peeta så hoppas på det i trean :)

Dinner

Idag blev det blodpudding och bacon till middag vilket jag tycker är himla gott, och väldigt bra mat när man är en fattig student ;) Jag har alltid gillat mat som blodpudding, ärtsoppa och bruna bönor vilket inte så många i min ålder brukar göra, antar att det är för att mamma älskar det så vi har alltid ätit det hemma. Nu ska jag diska och sedan begrava mig i soffan hela kvällen :) Igår tittade jag förresten på en bra film som hette The way way back, så spana in den. Och så kollade jag äntligen på Baksmällan 3 och blev inte besviken på den heller, men med de skådespelarna går det nog inte att bli det. 

Powerwalk

Kom precis hem från en underbar powerwalk. Gick min vanliga runda som är på ungefär 5 km, vilket jag tycker är rätt lagom. Det var några minusgrader idag så fick klä på mig ordentligt men det var härligt för det var så frisk luft. Dock tråkigt när solen går ner vid halv tre, nu börjar vintern verkligen komma. 

Sunrise

Imorse när jag gick till skolan så var det en helt underbart fin soluppgång, försökte ta en bild på den men går inte riktigt att få med hur fint det var. Både sol upp och nedgångar här uppe är så otroligt fina :)

Pocketspring

Idag började vi med en kurs i pocketspring i skolan som ska pågå imorgon med men eftersom jag och moa är the dreamteam så blev vi klara idag trots att vi gjorde mest saker på våran :) Det var kul att få testa på att göra en stoppning med pocketspring men jag tror inte jag kommer hålla på så mycket med det i framtiden då det är lite krångligt med spånskivor och vinklar. Men stoppningen vi gjorde blev bra och moa ska nu klä den eftersom det är hennes egna som hon ska ge bort till en släkting. 

Rörstrand

Något som jag har börjat köpa mycket av när jag flyttade hit är porslin, har köpt en massa assietter, glas och skålar. Mina favoriter är dessa ifrån rörstrand som jag alltid försöker hitta fint porslin ifrån, dessutom kan man hitta det väldigt billigt här. Assietten till vänster köpte jag nog för en tjuga och kommer ifrån serien aslög och den till vänster är en djup tallrik från serien city. De hade tre stycken av dem på erikshjälpen för 30 kronor så jag köpte allihopa och tycker de är sjukt fina. 

Soppa

Idag blev det soppa till middag vilket jag älskar. Inget märkvärdigt utan bara kyckling, ärtor, morötter och kryddor :)

Manchesterfåtölj

Här kommer en bild på fåtöljen jag köpte när jag kom hem från praktiken, har velat ha en sån här länge men inte hittat någon fin men så hittade Moa denna på en loppis lite utanför Kramfors och den kostade bara 125 kronor! Den är i brun manchester och den är i bra skick, det är bara någon liten fläck på den och ett hål i väven under plymån men det tycker jag inte gör så mycket så kommer inte göra någonting med denna utan låta den vara som den är. 

If I Die Young

 
Underbar låt som går på repeat. 

Kontorsstol

Här är den andra stolen jag fixade idag. Jag köpte den för 20 kronor förra helgen när vi var på loppisrunda. Det var 1 cm gammal latex i den som hade smulat sönder och var fruktansvärt äcklig. Efter att jag hade tagit bort latexen limmade jag på 3 cm polyeter på sitsen och ryggen och la tunn fiberfill över det. När jag var på min senaste praktik hos Hanna fick jag två gamla fårskinn som hade suttit på två laminofåtöljer men som var jättefina så använde det ena till att klä denna stolen. Baksidan av ryggen klädde jag med ett grått tyg jag köpt på erikshjälpen då jag inte tyckte det skulle bli fint med fårskinn där och sen hade det även blivit för tjockt för att kunna sätta ihop ryggen. Nu ska jag bara fixa två nya hjul till den då har två olika sorters hjul och det tycker jag inte är så fint, men det borde inte vara så svårt. 

Blue

Var i skolan en sväng innan och fixade klart denna stolen och även en annan. Är supernöjd med hur denna blev, och har knappt lagt några pengar på den heller. Stolen fick jag gratis av min lärare och det behövdes inte göras något med den mer än att lägga på lite vadd. Tyget hade vi i skolan så det köpte jag för 100 kronor metern och sedan har jag oljat in den med olovs linolja med. Funderar på om jag ska ge den till mamma i julklapp för har ändå ingen plats för den men får se :)

15.11.2013

Kom nyss hem från skolan och även idag var en produktiv dag, jag började på två nya stolar och den ena blev klar, håller bara på att olja in benställningen. Och nu ska jag försöka slänga ihop lite middag och kolla på det nya gleeavsnittet :)

Inspiration

bilder: http://kalifornia-klasss.tumblr.com

School

Idag har jag fått massa gjort i skolan, jag har klätt min fåtölj till domestiken så sen ska bara en vadd och tyget på. Vet dock inte vad jag ska ha för tyg så den får stå så här tills jag hittat något. Sen har jag skrapat bort all färg på två stolar jag har köpt och sandpapprat dem, vilket var himla jobbigt och har rätt ont i händerna nu. Ska bara köpa färg till dem nu med så kan jag måla och klä dem sen, kommer nog bli fint när det är klart.  

Onsdag

Igår hade vi bara lektion på förmiddagen så vi elva när den var slut gick jag och satte mig i skolan bibliotek, hade bestämt mig för att sitta där tills jag hade skrivit klart min hemtenta och klockan fyra var den klar och jag gick hem. Har småpillat lite med den idag, fixat källförteckning och fotnoter och lite sånt men nu är den helt klar och det är så jäkla skönt! Nu har jag precis ätit middag och ska kolla lite på tv. 

-

 

Avokadomackor och hemtenta

Åt de godaste avokadomackorna med creme bonjour taco innan, vilket passar sjukt bra ihop så testa det. Sitter just nu och skriver på min hemtenta i konsthantverkets historia som ska in på fredag, vi ska välja två stilperioder och ställa dem emot varandra. Än så länge känns det ganska så bra men har precis börjat så får väl se hur det känns om några timmar. 

Pizza & Dexter

Efter gårdagen drinkar och dansmoves så blev det en välförtjänt pizza och en massa dexter avsnitt hos moa och olov imorse. Nu är jag hemma igen men fortfarande lika seg så sitter bara i soffan och slappar. 

Halloween

bilder: moa
 
Här kommer bilder på oss från igår, jag var utklädd till något slags zombiebarn och moa och olov var gamlingar. Det bästa på hela kvällen var när olov bestämde sig för att gå all-in i rollen som gamling och rakapparaten åkte fram och munkfrillan blev till. Kvällen blev iallafall superlyckad med god mat och en massa dans och drinkar, jobbigt bara inatt när jag kom hem och skulle duscha bort allt blod som bara skulle vara att ta bort med vatten, vilket det inte var. Så är fortfarande lite röd i håret och asiktet och på benen men det går väl bort. Sjukt skönt att gå runt i pyjamas och tofflor hela kvällen iallafall, bra val där ;) 

Bästa loppisrundan hittills

Imorse åkte jag, Moa och Olov på loppisrunda och herregud vad bra det blev. Vi var på sex ställen och det hela slutade med att vi hade 11 stolar, ett bordsunderrede, en mosaikskiva och lite små saker + tre vuxna i en bil, det var jäkligt trångt kan jag ju säga. Jag fyndade det ni ser på bilderna och blev bara 126 kronor fattigare, helt sjukt. Stolen på första bilden är favoritfyndet men älskar även mosaikskivan som ska bli ett bord i framtiden. 
 
Hämtade ut min telefon från lagning igår så nu kommer det bli mer bilder och uppdatering igen. Nu ska jag äta lite mat och sedan börja fixa iording mig då vi har halloweenfest med skolan ikväll :)

Braid

 

Inspiraton


Morot och pumpasoppa

gamla bilder. 
 
En av mina favoriträtter är soppa och jag skulle lätt kunna äta det varje dag. Idag slängde jag ihop en som blev jättegod av lite saker som fanns i kylen. Hade massa pumpa kvar från när jag gjorde pumpasoppan häromdagen, så använde den och lite annat smått och gott. Här kommer receptet. 
 
3 morötter
300 gram pumpa
1 tomat
2 msk färsk ingefära
2 stycken vitlöksklyftor
5,5 dl vatten + grönsaksbuljong
1,5 dl kokosmjölk
1 dl matlagningsgrädde
 
Koka allting tillsammans tills pumpa och morötterna blir mjuka och mixa sedan allting, hur lätt som helst. Receptet räcker till 4 portioner och innehåller bara 106 kcal per portion. Har ni någon favoritsoppa? 

Dunderklumpen

Kom precis hem ifrån Moa och Olov där vi har kollat på Dunderklumpen, himla mysig film :) Jag vill ha "en dum en" hemma hos mig hela tiden. Det blir tyvärr dålig uppdatering för tillfället då jag inte har fått tillbaka min telefon ifrån lagning och sen har vi teoriveckor i skolan nu med så är rätt mycket att läsa varje dag. 

RSS 2.0