Senaste veckan

Dålig uppdatering på senaste men är hemma så sent på kvällarna efter praktiken så har inte riktigt orkat men här kommer ett gäng bilder från den senaste veckan. 
 
1. Förra söndagen fick jag äntligen julmat och framför allt janssons frestelse. 2. På praktiken håller jag på att klä denna soffan som jag gjorde om resårhuset på första gången jag var hos Hanna. 3. Har vart hos mamma över helgen nu och gosat med de små. 4. Imorse gick vi på en härlig promenad. 5. Sedan blev det en god macka med korv och stekt ägg till frukost. 6. Lilla Alva när hon sover. 

Tell the world that I'm coming home

Sitter på tåget påväg hem till Alingsås nu, åkte från Stockholm där jag hade ett byte för en timme sedan och har ett byte till i Herrljugna innan jag är hemma halv åtta. Åker första klass hela vägen vilket är skönt med extra utrymme och gratis internet. ´Har börjar kolla på breaking bad också vilket är fruktansvärt bra, är bara inne på 6:e avnsittet på första säsongen men gillar verkligen serien. 
 

Winter

Så här ser det ut för tillfället i Kramfors, snön och vintern har verkligen kommit. Tack och lov åker jag ju hem till Alingsås på lördag vilket ska bli himla skönt för jag är trött på kyla och snö. Idag har jag gjort en klippnota till min examensfåtölj så imorgon ska jag ringa och beställa mitt tyg och sen har jag vart och sagt upp mi lägenhet också, kände att jag kommer glömma av det så var lika bra att göra det idag. Nu ska jag träna lite här hemma och sedan äta middag :)  

Green

Så här blev fåtöljen, fortfarande grön fast mycket fräschare :) Jag har gjort om allting i den då den var så himla sunkig innan. Det är resårer i den (epasnörning) och sedan träull och tagel och den tog ungeför 18 timmar att göra från att ta bort det gamla tyget och stoppnignen till att limma fast bandet. Blev nöjd med den men ska inte behålla den utan kommer att sälja den när jag flyttar hem till göteborg igen.  

Tuesday

Dagens goda middag, blandade wokgrönsaker, färsk broccoli, kikärtor och ris till det. Idag blev min fåtölj klar så bilder på den kommer upp idag eller imorgon. Om en stund ska jag över till Moa och Olov för en liten spelkväll så vi kan umgås en sista kväll innan Moa åker till Indien på torsdag och jag åker till Alingsås på lördag :)  

Frukost

Godmorgon, tog lite sovmorgon idag då vi ändå inte har några lärare så nu har jag precis ätit frukost och ska börja göra mig iordning :) 
 

Ice cold

Var i skolan en stund imorse igen och klädde sitsen och ryggen på fåtöljen, så nu är det inte så mycket som ska göras i veckan. Nu har snön kommit här med och det är svinkallt, tur att jag åker hem till Alingsås på lördag där jag hoppas att inte är lika kallt. Nu ska jag ätit lite soppa och kolla på biggest loser och ikväll ska jag kolla på Harry Potter :) 

11012014

Har vart i skolan sen halv tio idag och kom nyss hem, fick så himla mycket gjort på min fåtölj idag. Den är nästan helt klar för att börja kläs nu, tror detta är den möbel jag vart mest effektiv med då jag jobbat på som en tok. Hade egentligen lite planer på att gå över till moa och olov ikväll och kolla på dexter men varken jag eller moa orkade riktigt så jag stannar hemma och slappar bara. Ska nog kolla om jag hittar någon bra film att kolla på och äta lite vaniljkesella med banan :) 

TGIF

/ gamla bilder från 2012
 
Moa och Olov var nyss här och vi kollade på skräckfilm och åt lite popcorn. Ska nog inte vara uppe så länge till då jag har lite ont i huvudet då jag suttit vid datorn hela dagen idag. Vi har konstnärligträning denna och nästa vecka och ska göra en folder som visar vårt framtida företag. Och idag hade vi föreläsning om photoshop och indesign, jag kunde typ mer än läraren dock så lyssnade inte så mycket utan satt och klippte ut bilder och lite sånt istället. Hur som helst tycker jag uppgiften är superkul och nu har jag fixat min framatida logga till mitt företag också :) 

Tired...

Kunde inte somna inatt utan var hur pigg som helst vilket resulterade i att jag bara sovit 1,5 timme. Var dock inte så trött när jag gick till skolan men nu har jag kommit hem (skulle till banken så gick tidigare) och satt mig i soffan så känner jag hur trött och seg jag är. Men ska inte ta någon powernap för då kommer jag inte kunna somna ikväll igen, får dricka lite te och se till att hålla mig sysselsatt så ska jag nog klara mig. 
 
Förut åkte förresten jag och Moa till ett övergivet hus hon och Olov hade sett några dagar tidigare och adopterade lite saker, bland annat var sin fåtölj och en massa fina burkar. Ska fixa bilder på allt någon dag så ni får se. 

-

Har haft ont i magen nästa hela dagen idag så har inte gjort så mycket, hade ju dock tvättid klockan fem så har tvättat lite och håller fortfarande på. Sen har jag rensat bland mina kläder och gått ner med två kartonger kläder jag inte vill ha mer till förrådet. Kommer bli en himla massa kläder, väskor, skor, smycken och inredningsprylar som ska säljas när jag flyttar hem igen men Lina och jag har redan planerat att ställa oss på en bagagluckeloppis så det blir nog bra. Och när man säljer gamla saker får man köpa nya :)

House Doctor

bilder: house doctor
 
Ett av mina favoritmärken när det kommer till inredning är det danska märket house doctor som gör så himla fina saker. Några av mina favoriter är i kollaget men de jag gillar mest är den första ljusstaken (som jag har beställt), korgarna, vasen med gulden som rinner och glaset. Priserna är rätt normala och deras saker finns hos många återförsäljare, på internet säljer bland annat royaldesign och rum21 deras saker. 
 

Necessär

För några veckor sedan gjorde jag och Moa ett kundjobb i svensk tenns fina elefanttyg och då blev det lite småbitar över som jag tog till vara på då jag verkligen älskar tyget! Jag sydde en necessär som jag skickade till Alexandra då hon också älskar tyget och så sydde jag en necessär till mig själv med :) Framsidan fick bli med tyget och baksidan samt flärpen med läder. Nu ska jag bara börja använda den också vilket jag egentligen tycker den är för fin för ;)

Breakfast

Godmorgon. Gick upp vid 9.30 och nu har jag precis ätit lite frukost, jag är ju ingen frukostmänniska men när man äter sånna här goda frukostar så gillar jag dem lite mer ;) Idag har jag inte så jättemycket planerat mer än att jag har tvättid klockan fem och sen blir det väl lite småfix här hemma bara. 

Just another sunday

Har haft jättesvårt att somna de senaste kvällarna så imorse var klockan ställd på 9.30 och det var bara att gå upp fast jag var supertrött. Kokade ett ägg och åt lite frukost och sen gick jag ut på en powerwalk, det är inte särskilt kallt här uppe längre vilket är skönt, men idag var det riktigt dimmigt. Nu sitter jag och tittar på biggest loser och har precis ätit mat. Slängde ihop lite av vad som fanns hemma, vilket var chorizo, ris, haricots verts, tomater och lite sweet chili sås och kryddor. Tycker ofta att den godaste maten är den när man bara slänger ihop och idag var det verkligen supergott! 

Burkar

2 nya burkar har fått flytta in, både två fyndade på erikshjälpen. Marabou twist burken har jag sett hos andra och tyckt är väldigt fin så blev så glad när jag hittade den och den kostade inte mer än 25 kronor. Den andra burken var jag bara tvungen att köpa då det är rottingmönster på den och så är den med väldigt fin. Den kostade nog också runt 20 lappen. 

Pineapple

Har lite nya saker från erikshjälpen jag glömt att visa upp, bland annat dessa. En stor rund bricka med ananaser (har blivit lite beroende av brickor) och ett brun/gult grytunderlägg. De kostade väl runt 20 kronor styck om jag inte minns fel. 

Small but perfect

 
Här vill jag bo. Har sagt att jag aldrig mer vill bo i en etta efter att jag bor i en nu på 22 kvadrat men när det finns sånna här fina ettor måste jag nog stryka den regeln. Denna är på 44 kvadrat och hur perfekt som helst ju! 

Marmor ljusstakar

Underbart fina ljusstakar i marmor och koppar från danska märker menu. Just nu älskar jag både marmor och koppar och hade gärna sett dessa flytta in hos mig. Den lilla kostar 399 och den stora 549 och de finns att köpa här
 

Hur stolarna gjordes

 
Den gamla stoppningen på dessa stolar var nersutten och ful så bestämde mig för att göra en ny. Så efter att stolarna var färdigmålade började jag att spika fast ny sadelgjord. 
Sedan var det dags att spika fast grundväven.  
Jag bestämde mig för att inte göra en traditionell stoppning då det tar längre tid utan ville bara göra stolarna snabbt så det fick bli med 4 cm hairlock. Jag ritade av formen på stolen och överförde sen mallen till hairlocken som jag sedan sågade ut. 
Hairlocken limmades på grundväven. 
Sedan la jag lite gråvadd längst fram på stolarna och spikade fast tjock pressad fiberfill. 
Och tillsist klädde jag dem med ett tyg jag hittat på erikshjälpen och ett svart band runt om :) 

Chairs

Dessa stolarna fick jag köpa från en på skolan och visste med en gång att jag ville göra något kul med den. När jag väl kom på att det var gula de skulle bli så var det exakt den gula färgen som de fick som jag såg framför mig. Det tog en himla lång tid att få bort den gamla färgen på dem men det var så värt det nu när de är klara och så himla fina! Detta är ett av mina projekt som jag faktiskt är mest nöjd med just för att det blev precis som jag ville ha det. Har tagit kort på alla moment med stoppningen som är ny så slänger upp ett inlägg om det senare :) 

Lördagsfrukost

Godaste frukosten som jag har ätit två dagar nu, bröd med creme bonjour taco och avokado (stört gott), ett glas juice och idag lyxade jag till det med en glas oboy med ;) Jag hade ställt klockan på 10 imorse men min kropp ville tydligen inte gå upp då utan vaknade 12.30 istället. Slängde då på mig träningskläderna och gav mig ut på en powerwalk vilket var härligt, när jag kom in för en halvtimme sedan så såg jag att mtv visade en gammal konsert med one direction så den kollar jag på nu :) När den är klar ska jag duscha och sedan gå till skolan en stund för håller på med två stolar som jag vill bli klar med. 

The jacket

bilder: angelica blick
 
Hur fin jacka? Den ser supermysig ut och gud vad jag vill ha den. Kommer från h&m men vet inte om den är gammal är nyinkommen för den fanns inte på h&ms hemsida. Får ha ögonen öppna ett par dagar framöver ifall den skulle vara ny men bara inte kommit in på hemsidan ännu. 
 

Fint från h&m

Nytt fint hos h&m, favoriterna är keramikburken och ljusstakarna som jag kan ha råkat klicka hem ;)  
 

020114

Mumsfilibabba! Har precis ätit middag, idag blev det falukorv, potatis, senapssås och morötter vilket var himla gott. Nu ska jag fixa lite saker innan klockan blir nio och för då börjar revenge igen, med dubbelavsnitt dessutom :)

Iron man x 3

Idag har vart en himla skön dag, vaknade vid halv två och sen har jag bara tränat lite, lagat mat och kollat på tv. Iron man 1 och 2 gick på tv innan så kollade på dem, har sett båda innan och tycker att de är jättebra, älskar actionfilmer. Och nu ska göra lite te och kolla på 3.an också på swefilmer för den har jag inte sett ännu :) 

Nike

 
Hur snygga är inte dessa Nike skorna? De skulle mycket väl kunna få flytta in hos mig om jag hade lite mer pengar. De kostar 999 kronor och ni hittar dem här och de finns även i orange/lila färg. 

1 januari

Hade ett jättebra nyår igår, var hemma hos moa och olov och vi åt trerätters och spelade sällskapsspel hela kvällen och vid tolvslaget kollade vi på fyrverkerierna. Nästa år hoppas jag dock på att vara utomlands på nyår :)

RSS 2.0