Beautiful

bild: linda hallberg

Pumpasoppa

bild: ica recept
 
Har precis ätit den godaste soppan i hela världen, blev bjuden på den av Hanna på min praktik och var tvungen att ta receptet så jag kan göra den själv och idag blev det av. Det är en pumpasoppa med kokosmjölk och tomater, hur god som helst! Receptet är ifrån ica och kommer här. 

Ingredienser:
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
4 dl butternutpumpa i tärningar
2 msk matolja
3 tomater
2 msk färskriven ingefära
5 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller flytande fond)
400 ml kokosmjölk
salt och peppar
(jag hade även i lite chili flingor för att få soppan lite starkare och en klick crème fraîche på toppen)
 
Gör så här:
1. Skala och hacka lök och vitlök.
2. Fräs lök och pumpa i oljan. Skär tomaterna i tärningar och tillsätt dem tillsammans med ingefära, grönsaksbuljong och kokosmjölk. Koka sakta 10-15 minuter eller tills pumpan är mjuk.
3. Mixa soppan i omgångar i en mixer.
4. Häll tillbaks soppan i kastrullen, koka upp och smaksätt med salt och peppar.

Kuddfodral

bilder: h&m
 
Klickade hem dessa kuddfodralen ifrån h&m för ett tag sedan, tycker de är superfina och de kommer passa bra i min beiga soffa. H&M har förövrigt fått in en massa fina och prisvärda kuddfodral så kolla in dem. 

Fullspäckad lördag

Imorse ringde klockan på 6.00 och bilen styrde mot växbo lin som hade 30-70% rabatt, jag hittade ingenting roligt där men Moa och Olov köpte lite saker. Sedan åkte vi upp mot Hudiksvall där vi skulle spana in en loppis som vi hört var bra med de hade tyvärr bara skit. Sista stoppen blev i Sundsvall där det inhandlades lite tyger och maskeradsaker till halloweenfesten som ska vara om två veckor. Och nu är jag äntligen hemma igen och sitter och äter kex och getost. 
 
Imorgon fyller världens finaste Moa år så nu ska jag slå in hennes presenter :) 

Home Inspiration

bilder: alvhem mäkleri
 
 

Måndagstrött

Gokväll. Kom nyss hem från skolan, idag har vi börjat med en gardinkurs som vi ska ha hela veckan. Vi kollade på en film om gardiner med en man som hette Stig-Helmer i över en timme, vilket var himla segt. Men sedan fick vi iallafall börja sy på hissgardinerna vi ska göra. Tycker väl varken det är kul eller tråkigt men hade hellre jobbat med mina egna projekt då vi nästa vecka börjar med en tre veckors teori period och inte kommer hinna med speciellt mycket i verkstaden. 
 
Men nu ska jag fixa lite mat och sen ska jag över till Moa och Olov och kolla på det senaste Walking Dead avsnittet :) 

20.10.2013

Haft en riktig slappdag idag, himlans skönt. Har vart lite halvsjuk några dagar men det börjar ge sig nu vilket är skönt för jag har inte tid att vara sjuk då vi har en massa i skolan framöver. Jag har fixat ihop ett bildspel om praktiken som ska redovisas imorgon och skrivit de sista raderna på min praktikrapport med, som för tillfället bara är text och inga bilder då min telefon fortfarande är stendöd :( Men Hanna skulle maila bilder imorgon så jag iallafall får bilder på möbeln när den är färdig. 
 
Ikväll blir det iallafall The Walking Dead hemma hos Moa och Olov, som vi har väntat! :) 
 
 
 

Drömmöbler

bilder: 1,2,5. google. 3. fixaodona.blogg.se 4. retrofolk.se
 
Mina fem drömmöbler för tillfället, fåtöljen jag köpte på loppisen idag var också med på listan innan men nu har jag ju redan fått den :) 
 
1. The wire chair. Designad av Charles and Ray Eames 1951. Tycker dessa stolar är supersnygga men sjukt dyra.
 
2. Lamino. Designad av Yngve Ekström 1956. Inte den snyggaste möbeln att titta på men den är hur skönt som helst att sitta i. Jag skulle nog dock vilja måla den ifall jag köper någon då jag har lite svårt för det ljusa träet. 
 
3. Gammal kontorsstol. Hur fina är den inte? Står allra längst upp önskelistan.
 
4. Pinnsoffa. Vill så gärna ha en i mitt framtida kök. 
 
5. Fladdermusfåtöljen. Designad av Antonio Bonet, Juan Kurchan och Jorge Ferrari-Hardoy 1938. Tycker dessa fåtöljerna är riktigt häftiga. 
 

We remain

 

Loppis och telefonproblem

Kom hem till kramfors 4.30 imorse och däckade med en gång, så himla skönt att vara hemma igen. Vid tolv tiden åkte jag och Olov på loppis och jag köpte en superfin fåtölj som jag velat ha jättelänge. Hade tänkt att lägga upp en bild på den samt lite andra inlägg men min telefon bestämde sig för att dö helt plötsligt. Chattade med telia men de sa att jag måste kontakta sony och de har inte öppet på helgerna. Jobbigt med när alla mina praktikbilder är på telefonen och de ska redovisas på måndag. Håller tummarna för att den bara trilskas lite och startar om några timmar men skulle inte tro det. 

Här vill jag bo


Pictures

1. Idag har det vart superfint väder så passade på att ta en liten promenad när jag kom hem och gick även och handlade åt mormor. 2. När jag åkte till praktiken imorse var det jättemycket dimma och när vi kom med tåget till Norsesund tog jag ett kort på sjön som var superfin. 3. Mysig söndagspromenad med Alva och Elliot. Alltid när vi går ut ska Elliot bära på någon leksak. 4. Jag och min lilla prins <3
 
 

Sjalar

Köpte två fina sjalar på lindex igår, det var köp 2 betala för 1 på alla accessoarer så betalade bara 40 kronor för båda två. Den skotsrutiga tycker jag är superfin och kommer nog bli en favorit och den prickiga är bra för den är två olika färger på fram och baksidan så man kan vända på den. 

12.10.2013

Godkväll. Har precis ätit middag, blev väldigt sent idag för jag har vart hemma hos Hanna och färgat håret och druckit vin vilket var himla trevligt. Vi la i en massa blonda slingor i mitt hår och det blev riktigt bra, ska försöka fixa en bild imorgon. Åker även till mamma imorgon för att träffa dem och speciellt elliot innan jag åker hem till kramfors nästa fredag. 

Olsson & Jensen

Väldigt fina kuddfodral ifrån Olsson & Jensen, mina favoriter är de två översta. De två översta och den svarta kostar 269 kronor och den sista kostar 199 kronor och de finns att köpa hos kyssjohanna

I love my hometown

fina alingsås. 

Seasons of Love

Har precis kollat på det nya glee avsnittet som är ett tribute avsnitt till cory monteith, ungefär en sekund in i avsnittet började jag gråta och grät sedan i 45 minuter. Det är så sorgligt när man ser alla skådespelarna gråta och vara ledsna och man vet att det är på riktigt. Egentligen är det ganska konstigt att man kan bli så ledsen och gråta över någon som man inte ens känner men jag har gråtit en massa över Cory, jag är iofs ganska känslig av mig, men ändå. 

Maximum inspiration

Absolut bästa inspirationen hittar man på kylie jenners tumblr

Torsdag

Idag blev det en favorit i repris till middag. Grön ärtsoppa, så himla gott och enkelt. Receptet finns här. Idag blev den dock mer som en puré än soppa men lika gott för det, och så den obligatoriska ostmackan till också. 

Tips!

Här kommer ett litet tips. Denna fina koftan finns att fynda på h&m för bara 99 kronor. Jag klickade nyss hem dem tillsammans med några andra saker, hoppas att den är lika fin och mysig som den ser ut att vara på bilden. 

Yellow

Promenerar i mina fina jeffrey campbell boots nu i höst, älskar dem! Köpte dem i våras på bubbleroom när de hade rea så betalade bara 500 kronor för dem och de är i äkta läder. Här är en link till dem, dock är de i orginalpris nu tyvärr.

Måndagstrött

Världens godaste lunch på praktiken idag, köttfärssås och sallad med massa gott i. Nu har jag precis ätit middag som också var gott, fullkornspasta med tomatsås, mozzarella och ruccola :) Hade tänkt att gå ut på en promenad när jag kom hem innan men först och främst var det så himla mörkt ute och sen är jag helt slut. Både Hanna och jag har vart helt döda idag på jobbet och knappt gjort någonting, så nu ligger jag i soffan och kollar på tv och knaprar på lite mörk choklad. 

Hösten är här

Underbar höstdag idag! Gick en lugn promenad med en kompis vilket var jättehärligt, och använde min nya halsduk från h&m som är hur mysig och varm som helst. Tror bara den kostade 80 kronor med och den är jättelång och stor så om ni behöver en ny halsduk så spana in den. 
 

Good morning sunday

Godmorgon, vaknade för en timme sedan ungefär och äter nu frukost, jag är verkligen ingen frukostmänniska men idag blev det iallafall ett glas juice, hallonyoghurt och lingongrova med cream cheese och ruccola. Det är riktigt fint väder idag så det blir nog en promenad runt sjön lite senare. 

Fina lördag

Kom nyss in från en underbart härlig powerwalk runt Nolhaga, helt perfekt väder att promenera i idag. Nu ska jag laga lite middag, det blir spegetti och köttfärssås och sedan ska jag bara ta det lugnt. 

John

 
 
      
Åh vad jag älskar John Mayer, han är ju så himla mysig. Älskar alla låtar, gamla som nya. Hade missat att han har släppt nytt album så det ska jag lyssna igenom nu och bara njuta :) 

Torsdag

Idag efter jobbet träffade jag fina Alex, vi gick runt på stan lite och kollade och satte oss sedan på ett fik ett par timmar och tjötade lite. Köpte en cobb sallad som tyvärr var jätteäcklig men annars var kvällen super, längtar tills jag flyttar hem igen och får umgås med mina fina vänner som finns här. 

Höst/vinterskor

bilder: h&m
 
H&M har fått in riktigt många snygga skor nu, bland annat dessa här. De två översta kostar 799 kronor och de understa 399 kronor. Mina favoriter är de gröna som jag tycker är himla fina, hade de bara vart lite billigare hade de nog fått flytta in hos mig. Får hoppas att inte så många andra gillar dem så kanske de blir på rea om ett tag. 

Golden leafs

 

Autumn

autumn feelings
klicka på bilden för att se vart allt kommer ifrån. 

Praktiken

Två bilder ifrån praktiken. Har suttit vid symaskinen i flera dagar nu vilket är bra då jag behöver öva mig på att sy lite mer. Hanna och jag håller iallafall på att klä om två stycken bäddsoffor så har sytt alla kuddar till dem och även lite annat, vi hittade den perfekta tråden till tyget så är himla bra om man råkar sy fel och behöver sprätta så syns det inte ;) Sedan ska jag fixa till en sits också som ska vara klar denna veckan så började på den idag, dock var den ganska trasig så har fått limma lite. Sedan var den spikad med massa nubb och spik vilket jag tyckte var konstigt då det sliter så himla mycket mer på trät än om man använder klammer. Var jäkligt svårt att få ut spikarna med och fick med det min första tapetserarblåsa på handen men tvivlar på att det är min sista. 
 

Middagar

Igår bjöd Hanna mig på en av de godaste sopporna jag någonsin ätit gjord på pumpa, röda linser och kokosmjölk, ska få receptet så jag kan göra den själv hemma sen. Idag blev det lax med fetaost, blomkålsmos och sallad, gott det med men inte i närheten av soppan :)
 

My favorite things

Två favoriter från när jag var hos mamma i helgen. Stekt makrill med potatis, spenat och lingon och sedan min lilla prins som alltid är lika underbar. Ska försöka hinna med att åka ut en gång till innan jag åker hem till Kramfors.
 

RSS 2.0