Fint från Village

 

Powerwalk

Kom nyss in från en powerwalk med min vän Ellinor, det var jättehärligt väder och kände att jag verkligen behövde komma ut lite. Det är skönt när man kommer hem till Alingsås och har så fina vägar att gå på jämfört med Kramfors. Imorgon efter praktiken åker jag hem till mamma över helgen, ska bli underbart att få träffa min lilla prins igen :)

24.9.13

Idag var min första dag på praktiken hos Hanna, superkul som alltid när man är där. Började slå av en bäddsoffa som ska kläs om, så har lite ont i handen nu då det var många och jäkligt långa klammer som var spikade i spånskivor. Nu sitter jag och kollar på the big bang theory och äter ravioli, är ganska trött så ska bara slappa resten av kvällen.

Hårfunderingar

Ska antagligen ljusa upp mitt hår nu när jag kommer hem då jag har sån problem med min hårbotten, lite tråkigt då jag trivs väldigt bra med att vara mörkhårig, fast har iofs trivts med alla hårfärger jag haft. Gillade verkligen att ha rött hår men till slut tyckte jag nästan att det såg lite barnsligt ut och färgen försvinner rätt fort så jag behövde färga det ganska ofta för att behålla den röda färgen jag ville ha. På den sista bilden ser man min riktiga hårfärg då jag körde lite ombre (orkade inte färga håret). Tanken nu är väl att lägga i ljusa slingor och att inte behöva färga det så ofta sedan och att inte slita så på håret som man gör när man färgar hela håret varje gång utan att nu "bara" behöva lägga i slingor ibland. 
 

I'm coming home

Sitter på tåget påväg hem till Alingsås nu, vilket går jäkligt segt. 9 timmar tar men har bara ett byte i stockholm vilket är jäkligt skönt. Har dock inget att titta på då jag redan har sett alla filmer och serier jag har på datorn. Har läst lite nu och lyssnat på musik men får nog kolla på någon gammal film snart för detta är för segt. 

Fyndat

Lite nya saker jag köpte i torsdags. Korgen tycker jag är jättesöt och har velat ha en sedan Moa och Olov köpte en och nu hittade jag denna på erikshjälpen för 30 kronor. Sedan hade några i skolan en loppis då de ska flytta så där köpte jag indiantavlan, fjädrarna och vasen. Behövde bara betala 10 kronor för allt då de bara ville bli av med det vilket var himla bra för mig. 

Pizzanight

Igår blev det ju som sagt pizza och film hos Moa och Olov. Vi kollade på filmen this is the end, den var rolig men väldigt speciell. Nu håller jag på att tvätta och när det är klart ska jag gå upp till skolan och försöka göra klart min rottingflätning, känner att det är skönt att få klart den innan jag åker hem imorgon. 

Tattoos

Är så galet tatueringssugen så det finns inte, hjälper ju inte precis att sitta och titta runt bland tatueringsbloggar heller. Men har ett par tatueringar som jag ska göra i framtiden när jag inte är en fattig student längre ;)

Rotting och tårta

Har suttit och flätat rotting i nästan tre dagar nu, men börjar bli klar med stolsitsarna som är ett kundjobb. Fick ta upp ett helt varv igår dock som blivit fel fast jag gjorde rätt, men så kan det vara ibland. Idag var det även avslutning för kapellkursen så våra lärare bjöd på tårta vilket inte satt helt fel :) Nu ska jag städa lite och ikväll ska jag över till Moa och Olov och baka pizza och kolla på film. 
 
 

Rain

Tror snart att Kramfors regnar bort, det har regnat konstant sedan i måndags. Har inte blivit några promenader alls vilket är tråkigt men får ta igen det när jag kommer ner till Alingsås nästa vecka :) 

Micheal Kors

bild: majaewelina.blogg.se
 
Hur fin är inte denna Michael Kors klockan? Jag älskar min fina Michael Kors klocka men denna är ju snäppet finare, den ser inte lika klumpig ut som min nuvarande är. Om den finns i roseguld så är jag såld.  

Brenda jacket

Stört fin jacka från Notion 1.3. Den vita skulle mer än gärna få flytta in hos mig, finns hos nelly och kostar 749 kronor. 

Autumn feelings

byxor - lindex, skor - converse, tygpåse - primark 

Idag kom hösten, det är riktigt ruggigt väder med blåst och regn. Det är inte lika härligt att gå nästan 3 kilometer till skolan längre, men får ta på mig lite bättre kläder så blir det nog bra :) Nu ska jag laga lite mat och kolla på tv. 

Kapellkurs


Idag började vår kapellkurs på riktigt, vilket först kändes lite läskigt och svårt men det visade sig att det inte var så himla svårt och ganska roligt faktiskt. Vi blev indelade i grupper och jag är med Moa och Rubella så vi började att nåla upp vårt kapell på båten vilket tog ett tag. Efter allt nålande började vi sy och vi kom rätt långt idag så skulle tro att vi kan bli klara imorgon. Tvivlar på att jag kommer göra kapell i framtiden men det är faktiskt ganska kul att få lära sig och det är ju alltid bra att få öva på att sy lite med. 

Blåbärsplockning

Har vart ute i skogen i fem timmar idag och plockar bläbär med Johanna och Irina, fick ihop ganska mycket blåbär som nu ska rensas och ätas med mjök :) En himla bra söndag helt enkelt. 

Ljushållare

bilder: colorelle
 
Älskar detta! Himla smart och snygg idé att använda en gammal lampskärm som ljushållare. Ska verkligen hålla utkik efter fina lampskärmar på erikshjälpen nu.    

Middag

Nästa söndag åker jag hem till Alingsås för 4 veckors praktik så måste börja äta upp vad som finns i kylskåpet, idag slängde jag ihop en kycklinggryta med broccoli och kikärtor och så ris till det. Mums! 

12 kilometer

Har vart ute och gått i över 2 timmar idag, 12 kilometer blev det. Var inte riktigt meningen att gå så långt men virrade bort mig lite i skogen då skyltarna inte stämmde. Men tur var väl det för jag hittade en jäkla massa blåbär så imorgon ska jag, johanna och irina gå ut och plocka en massor. Sitter och funderar på om jag ska gå på till skolan en stund nu och jobba lite men får se om jag orkar. 

Favorittyger

Några utav mina favorittyger vi har på skolan, de två första kommer ifrån ljungbergs, det tredje från jobs handtryck och det fjärde ifrån sydtextil. Jag verkligen älskar det tredje från jobs handtryck och har redan en plan på vad jag vill göra med det i framtiden men det kostar 1600 kronor/metern, så planerna får vänta ett tag. 
 

Nytt projekt

Idag började jag klä av min fåtölj jag köpte i sommras. Sitsen såg väl ut sådär, istället för sadelgjordar i botten var det spikat med grundväv som resårerna stod på, så måste sätta dit sadelgjordar och snöra nya resårer men det ska nog inte ta så lång tid. Den gamla stoppningen var väldigt fin fortfarande så den kommer jag spara och sätta fast sedan och så ska jag bara hitta ett bra tyg till den med. Vet inte om jag ska ta ett tradionellt tyg som passar till möbel eller om jag ska gå crazy och göra något kul. Hade jag behållt den själv hade jag valt något roligt men ska ju sälja den så får se hur jag gör. Tips tas gärna emot ;)

Beanies and hats

Det bästa med att hösten är på ingång är att man kan använda mössor utan att dö av värmeslag. Här är några snygga hattar och mössor jag hittade på h&m, priserna ligger mellan 79 till 179 kronor. Mina favoriter är mössan med c:et och den plommonfärgade hatten. 
 

Lovely thursday

 

Powerwalk

Kom nyss in efter en härlig powerwalk, man får passa på när det är så fint väder :) Nu ska jag slänga i mig lite mat och bara ta det lugnt, är rätt trött efter skolan då vi börjat med båtkapell idag men mer om det i ett annat inlägg. 

Fågelfåtölj

En rolig liten fåtölj jag köpte på blocket i våras, så här såg den ut när jag köpte den och så här fin är den nu :) Har klätt den i ett gardintyg som jag köpte i Sundsvall för ett tag sedan. Jag älskar tyget och är så nöjd med hur fåtöljen blev. Har egentligen ingen som helst plats för den här hemma men det löser sig. 

Recept grön ärtsoppa

Fick en kommentar ifall jag kunde lägga upp receptet på min ärtsoppa och visst kan jag det. Jag brukar dock inte mäta upp ingredienserna utan bara slänga ihop soppan lite snabbt. Men till två portioner är det väl ungeför så här:
 
2-3 dl frysta ärtor
Lök (inte alls mycket, 1/5 kanske)
ca 1,5 dl matlagningsgrädde
Kryddor
 
Jag kokar alltid löken med ärtorna och när de kokat klart häller jag nästan bort allt vatten och sedan tillsätter jag grädden och kryddor (peppar, aromat) och mixar allting. Jag testade att byta ut grädden mot creme fraiche en gång men det var inte lika gott. Jag gillar när soppan är lite tjockare så brukar inte mixa den helt slät utan slutar mixa när den är lite klumpig. Supergott :) 
 

Powerwalk

Kom in för en stund sedan efter en trevlig och härlig powerwalk med Moa. Idag har jag gjort klart en liten fåtölj i skolan, ska försöka ta bra bilder imorgon så kan jag visa den :) 
 

Awolnation - Wake up

 

Inspiraton

 

The love of my life

Saknar min lilla plutt som bara den, men snart ska vi ha praktik så då kommer jag få träffa honom :)

Productive Saturday

Igår var det fest så är lite halvseg idag men har ändå hunnit med en massa saker. Förut idag var jag, Moa och Olov på det nerlagda mentalsjukhuset här och letade lite saker, jag hittade en fin stol som jag tog med mig som jag ska fixa om så visar den en annan dag. Sen nu har jag storstädat hemma med, vilket verkligen behövdes. Håller nu på att tina upp kyckling som jag ska äta till middag senare och ikväll blir det nog film med Moa och Olov. 

Some other day

En dag i förra veckan, frukost och powerwalk. 

Grön ärtsoppa

Idag gjorde jag grön ärtsoppa, jätteenkel att göra och supergod :)

Rottingflätning

I måndags eftermiddag satte vi igång med vår rottingflätningskurs i skolan, pilligt som bara den men jäklig kul. Glömde ta en bild på min ram när den var klar men det kommer. Tog även på mig att göra ett kundjobb som är två sitsar som ska flätas om, men båda de är redan påbörjade så det ska nog inte ta så lång tid. 

Transparent bag

Min nya genomskinliga väska ifrån Fanny Lyckmans kollektion för Estradeur. Love it! 
 

Simple

 

Last day before school starts

Imorse blev det frukost i sängen vilket var himla mysigt :) Hade tänkt på ut på en powerwalk idag men det är jättetråkigt väder med regn men ska se om det kanske blir uppehåll sen så kan jag gå ut en stund. Imorgon börjar för övrigt skolan, vilket ska bli kul. Spännande att se alla nya människor som ska börja med. Men idag har jag tvättdag och har även lite saker här hemma som ska fixas. 

RSS 2.0